Mikulás-blog, ahol a Mikulás blogol; Karácsonyi ünnepvárás a mindennapokra

by: 2015-12-06
Kategória: Ünnepek

A karácsonyi ünnepkör, az ünnepvárás egyik kiemelt  hagyománya a Mikulás várása.

Talán sokan írtunk levelet gyermekkorunkban a Mikulásnak, kérve a várva várt ajándékot. Az is biztos, hogy belegondoltunk, – mit tesz a hétköznapokon és az évköznapokon a Mikulás? Vajon csak a levelekre válaszol, vagy az ajándékokkal foglalatoskodik a mindennapokban? Bizony az ajándékipari ténykedések, a sürgés-forgás szervezése sok részfeladattal jár. Ezek szervezésébe (is) betekintést enged a Mikulás-blog.

Megismerkedhetünk a Mikulás levelezésével, találkozhatunk érkező ünnepi képeslapokkal. Olvashatunk a számtalan Mikulás-elnevezésről, és arról, hogyan szólítják a gyerekek a különböző nyelveken az ajándékhozót?

Hiszek a Mikulásban

Én is hiszek benned.

A Mikulás, a Télapó, a Gyedmároz… és sokan mások segítenek abban, hogy a nagy karácsonyvárás szép, meghitt, de legfőképpen gyermeki és tiszta maradhasson.

De vajon egyedül, hogyan képes mindenhol ott lenni, és mindenre figyelni a Nagy Ajándékosztó?

– Bizony a segédeivel; a manókkal, a Hópelyhecskével (Sznyigurocska), a rénszarvasokkal, a krampuszokkal, és még számtalan kedves és barátságos  figurával.

A Mikulás, mint ajándékosztó alakja sok változatban fordul elő a nemzetközi ünnepi szokásokban. Megismerhetjük, hogy melyik országban, hogyan nevezik a piros ruhás kedvencet.

No Comments